Humligheter

”Vad är en humlighet?” är en fråga som jag ofta stöter på. Det korta och enkla svaret är att det är namnet på den första novellen jag en gång skrev. Det längre, och mer personliga, svaret är att för mig står en ”humlighet” för de guldkorn i vardagen som jag tror utgör den röda tråden i tillvaron. En sorts vardagsmagi som kan vara allt för lätt att tappa bort – och väldigt svår att finna igen. En magi som jag vill försöka förmedla i de skönlitterära texter jag skriver.

Aktuella skönlitterära projekt:

Elisa är full med ord som definierar hennes liv och universum. Det är dessa skarpsynta och storvulna formuleringar som gör henne till en färgglad fjäril på gränsen till Verkligheten. Men det krävs en resa genom både smärtsamma minnen och en komplicerad nutid för att Elisa ska förstå vad som verkligen döljer sig bortom alla ord; i världen där hon är blyertsgrå och vilsen.

Fjärilsår är en roman om tro, trygghet och tillit; om att lära sig när det är dags att hålla hårt i det man har kärt, och när det är dags att släppa taget. 

 

Kommentera