Tjänster

Ordbyrån Jennys Humligheter erbjuder både företag och privatpersoner textbaserade tjänster som skräddarsys helt enligt kundens önskemål.

Vare sig du vill ha hjälp med att skriva ett tal till kollegan som ska avtackas, eller behöver förslag på hur din nya idé ska presenteras på ett så effektivt sätt som möjligt är du välkommen att kontakta mig för information och offert.

Nedan följer några exempel på uppdrag jag tidigare haft:

  • Korrekturläsning (av såväl företagstexter som skönlitterära romaner)
  • Spökskrivning
  • Talskrivning
  • Språk- och textkonsultation
  • Översättning från engelska till svenska
  • Profilering inom sociala medier

Firman innehar F-skattsedel.

jenny@humligheter.se

Tel: 070 – 772 64 52

 

Utdrag ur några tal jag skrivit:

Inledning av bröllopstal: Kära NN! Det är en lång och innehållsrik roman vi har skapat tillsammans. Några kapitel har varit tunga och mödosamma, men det stora flertalet har blivit svindlande roliga. Vi har dansat på moln och skrattat oss lyckliga under varma sommarkvällar, och gråtit över den första kärlekens vedermödor. Under årens lopp har våra frisyrer och klädstilar ändrats i takt med modets nycker, och vårt yttre har blivit något skamfilat. Men den inre resa vi har genomgått är än mer anmärkningsvärd. Vi har förvandlats från osäkra tonårstjejer till mogna kvinnor med skinn på näsan. Detta innebär dock inte att vi har förlorat vårt barnasinne. Innerst inne kommer vi alltid att vara de fnissiga sjuttonåringar som vi en gång var.

Avslutning av festtal för företag: De sanna – och ständigt närvarande guldkornen hittar du i vardagen efter festen. För att lyckas finna dem är det viktigt att du är uppmärksam. Skrattet kan nämligen gömma sig såväl i det dammigaste hörn som bakom det stökigaste skrivbord. Men om du öppnar dina sinnen kommer du att bli rikligt belönad. För även om festen har sin glamorösa charm, är det i vardagen som du finner den jeansklädda äktheten; den glädje som är spontan och inte skapad av förväntan. Ta vara på guldkornen, så ska du se att även din vardag blir festdag!

Tal på midsommarfest: Men fastän sommarluften gör sitt, och såväl ramar in, som förgyller kvällen med sitt magiska sken, är jag övertygad om att det inte bara är dessa yttre ting som utgör högtidens hemlighet. Jag tror att receptet på en god midsommar också hämtas från den magiska kokbok vi bär inom oss och att dess sanna själ finns i vänskapen, i stundens närvaro, i glädjen och i de drömmar endast sju sorters blommor under huvudkudden kan trolla fram.

 

 

Kommentera